Yhtiökokous tulossa? Mikset helpottaisi sitä modernien digitaalisten työkalujen avulla? Anna meidän auttaa.

Votech -tiimiltä löytyy kokemusta yli 50 yhtiö- ja vuosikokouksen järjestämisestä. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Netled Oy, Invesdor, VEO, Rakennusyhtiö Fira, Osakkeensäästäjät, Oceanwolt, Marttaliitto, OAJ, Kokoomus, Psoriasisliitto sekä Vanhustentyön Keskusliitto. Olemme toteuttaneet heille onnistuneita etä- ja hybridikokouksia.

Yhtiökokoukset ovat viimeisen parin vuoden aikana kokeneet suuren muutoksen, ja digitaalisuus on tullut osaksi kokouksia.
Osakeyhtiölaki muuttuu keväällä ja sallii myös jatkossa etä- ja hybridikokoukset. Niiden avulla yrityksesi tavoittaa isomman määrän osakkeenomistajia sekä markkinoi heille tuotteitaan ja tulevia rahoituskierroksia.

Anna meidän auttaa, buukkaa alta yhtiökokouksesi suunnitelupalaveri.

Katso alta video, jossa kerromme etä- ja hybridikokousten neljästä keskeisestä hyödystä yrityksille ja osallistujille.
Videon alta löydät testin, jolla mittaat kuinka hyvin sinulta onnistuisi modernin etä- tai hybridikokouksen toteuttaminen.
Hybridivuosikokous, Votech asiakastoteutus 2021

Millainen on moderni yhtiökokous

Osakkeenomistajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä mahdollisuuteen osallistua yhtiö- ja vuosikokouksiin myös etänä. Etä- ja hybridikokousten hyödyt ovat pandemia-aikana vakuuttaneet kokousten järjestäjät ja osallistujat.

Myös Suomen oikeusministeriö tunnusti tämän ja osakeyhtiölakiin valmisteltiin muutoksia, jotka ovat tulossa eduskuntaan loppukeväästä 2022.

Huhtikuussa 2021 Kauppalehdessä julkaistiin aiheesta artikkeli, jossa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoi, kuinka monet isot yhtiöt eivät halunneet olla ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön uusia kokousmetodeja.

Teknologia etäyhtiökokouksiin oli jo olemassa, mutta sitä ei kuulemma ollut testattu tarpeeksi. Etä- ja hybriditoteutukset monissa yrityksissä epäilyttivät siis vielä viime vuonna.

Nyt vuosi eteenpäin, hybridi- ja etäyhtiökokouksista on kertynyt paljon kokemuksia. Teknologia on myös kehittynyt, ja kokouksiin rekisteröityminen pankkitunnistuksella sekä etä-äänestäminen toimii tietoturvallisesti ja helposti.

Yrityksillä ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta tai osaamista suurten etä- tai hybridikokousten suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hybridikokoukset ovat haastavia toteuttaa.

Vaikeuskerroin kasvaa edelleen, kun kokoukseen osallistuu satoja tai jopa tuhansia äänivaltaisia edustajia, joista osa osallistuu etänä ja osa kokouspaikalla. Osallistujien on fyysisestä sijainnistaan riippumatta pystyttävä seuraamaan kokousta ja osallistumaan siihen tasa-arvoisesti.

Striimin videokuvan ja äänentoiston tulee toimia laadukkaasti ja keskeytyksettä. Verkkolähetyksen ohjaaminen on vaativaa, kun puhujat vaihtuvat. Hybridiäänestykset, äänten laskeminen ja tarkastus vaativat omat kommervenkkinsa.

Kaikkea ei kuitenkaan onneksi tarvitse osata ja hallita itse. Yli 50 hybridi- ja etäyhtiökokoustoteutuksen kokemuksella me Votechilla olemme tarvittaessa apunanne kokouksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ensimmäisiä asiakkaiden etä- ja yhtiökokouksia suunnitellessamme 2019 huomasimme nopeasti, ettei tarjolla ollut teknologia vastannut nykypäivän kokousjärjestäjän tai -osallistujan tarpeita. Päätimme kehittää käyttäjäystävällisen ja modernin suomalaisen kokousohjelmiston, jonka avulla jokainen yritys onnistuu helposti modernin yhtiökokouksen järjestämisessä.

Nyt on hybridikokousten aika.

Votech's story

Vuonna 2019 järjestimme asiakkaiden etä- ja hybridikokouksia Kasvuraketti Oy:ssä, missä Votechin CTO Rainer Leit työskenteli toimitusjohtajamme Jari Kaiteran kanssa. Hyödynsimme tuolloin yhdysvaltalaista äänestysohjelmistoa kokousten äänestyksissä, mutta huomasimme nopeasti että se ei vastannut nykypäivän tarpeita.

Päätimme kehittää modernin ja helppokäyttöisen äänestysohjelmiston, joka taipuu lähi-, etä- ja hybridikokouksien tarpeisiin.

Saimme syksyllä 2021 mukaan kokeneita sijoittajia – kiitos Ari Kaaro Seligsonista jaKirsi Suopelto Finanssiala RY:stä, Harri Suopelto Marshfieldistä sekä Tomi Salo, Osakesäästäjistä.

Kesällä 2021 koko etä- ja hybridikokousliiketoimintamme siirtyi Votech Oy:öön.

Se koostuu seitsemän hengen tiimistä, joka rakentaa Votechin liiketoimintaa ja ohjelmistoa. Softakehityspuolelta löytyy Rainerin lisäksi kaksi muuta huippusosaajaa ja me muut hoidamme asiakkuuksia, myyntiä sekä markkinointia!

References

Osa alla olevista referensseistä on kuvattu Kasvuraketti Oy:n asiakkaiden kanssa vuosina 2020 ja 2021. Kasvuraketti Oy:n liiketoiminta, asiakkaat ja asiantuntijat siirtyivät elokuussa 2021 Votechille.

What challenges did you face when planning the hybrid conference?

\”Viime in, kun crown fire, many list company said, to on practice impossible organise meeting, where Section on on the spot and Section remotely. Tai such as, where all ovat remotely. Me evidenceimme just, to it is fully possible and it acted on true fluently.\”

Victor Snellman

Finnish Share Savers Association

Technology was a big concern when we set out to organise the first remote company meeting. The biggest concern was how we would cover all the legal issues with sufficient certainty. We have just under 170 shareholders, but the meeting went surprisingly well and smoothly without any technical problems. I would recommend Growthrakett / Votech as a partner for remote meetings.

Sanna Rosnell

Netled Oy

We just finished our first hybrid AGM, with a few shareholders in the Helsinki office and most online. Before the meeting, we thought about how everything, like voting, would work when you have shareholders in many countries. The invitations and links to the meeting arrived in good time and the instructions were really good. Everything went as planned and there was support here all the time. It felt like we were in good hands. Problem situations were dealt with immediately. We would highly recommend the service to anyone planning a hybrid or remote meeting.

Riikka Koskenohi

Invesdor Oy

Tilaa NYT yrityksesi etä- tai hybridiyhtiökokous avaimet käteen -palveluna alkaen 2490 €.

Yhtiökokous sujuu avullamme mukavasti niin etänä, kuin hybridinä. Osa osallitujista voi olla läsnä kokouspaikalla ja osa liittyä kokoukseen etäyhteyden avulla. Votech-ohjelmiston avulla toteutat helposti myös erilaiset yhtiökokoukseen liittyvät vaalit ja äänestykset joko hybridinä tai kokonaan etänä. Myös ennakkoäänestys hoituu ongelmitta!

Suurimmat hyödyt:

Reduce travel time and costs (the service pays for itself in travel cost savings alone!)

Remote voting and elections allow for smooth decision-making

The calculation of results is automatic, easy and fast

No worries about technology, filming or network connections

Does not require expensive investments in equipment

x