Hei yrityspäättäjä kaipaatko apua etä- tai hybridiyhtiökokouksen järjestämisessä?

Meillä löytyy kokemusta yli 50 yhtiö- ja vuosikokouksen järjestämisestä, monille asiakkaalle useita kertoja. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Netled Oy, Invesdor, VEO, Rakennusyhtiö Fira, Osakesäästäjät, Oceanwolt, Marttaliitto, OAJ, useat Kokoomuksen piirijärjestöt, Psoriasisliitto sekä Vanhusten Keskusliitto. Olemme toteuttaneet heille onnistuneita etä- ja hybridikokouksia.

Yhtiökokoukset ovat viimeisen parin vuoden aikana kokeneet suuren muutoksen, ja digitaalisuus on tullut osaksi kokouksia.
Osakeyhtiölaki muuttuu keväällä ja sallii myös jatkossa etä- ja hybridikokoukset. Niiden avulla yrityksesi tavoittaa isomman määrän osakkeenomistajia sekä markkinoi heille tuotteitaan ja tulevia rahoituskierroksia.

Anna meidän auttaa, buukkaa alta yhtiökokouksesi suunnitelupalaveri.

Katso alta video, jossa kerromme etä- ja hybridikokousten neljästä keskeisestä hyödystä yrityksille ja osallistujille.
Videon alta löydät testin, jolla mittaat kuinka hyvin sinulta onnistuisi modernin etä- tai hybridikokouksen toteuttaminen.
Hybridivuosikokous, Votech asiakastoteutus 2021

Testaa yhtiökokousosaamisesi!
Saat veloituksetta oppaan onnistuneen etä- tai hybridiyhtiökokouksen toteuttamiseen.

I guiden tar vi upp ämnen som.

Osakeyhtiölain vaatimukset ja tulevat muutokset etä- ja hybridikokoukselle.

Tapahtuman kuvaus ja striimaus, kalusto- ja ohjelmistosuositukset

Kokouspaikan ja riittävän nopean nettiyhteyden varmistaminen

Vaatimukset sähköiseen ennakko-ja kokouksen realiaikaiseen äänestykseen

Kokouksen toimihenkilöiden ja osallistujien tuen organisoiminen

Millainen on moderni yhtiökokous 

Osakkeenomistajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä mahdollisuuteen osallistua yhtiö- ja vuosikokouksiin myös etänä. Etä- ja hybridikokousten hyödyt ovat pandemia-aikana vakuuttaneet kokousten järjestäjät ja osallistujat.

Myös Suomen oikeusministeriö tunnusti tämän ja osakeyhtiölakiin valmisteltiin muutoksia, jotka ovat tulossa eduskuntaan loppukeväästä 2022.

Huhtikuussa 2021 Kauppalehdessä julkaistiin aiheesta artikkeli, jossa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoi, kuinka monet isot yhtiöt eivät halunneet olla ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön uusia kokousmetodeja.

Teknologia etäyhtiökokouksiin oli jo olemassa, mutta sitä ei kuulemma ollut testattu tarpeeksi. Etä- ja hybriditoteutukset monissa yrityksissä epäilyttivät siis vielä viime vuonna.

Nyt vuosi eteenpäin, hybridi- ja etäyhtiökokouksista on kertynyt paljon kokemuksia. Teknologia on myös kehittynyt, ja kokouksiin rekisteröityminen pankkitunnistuksella sekä etä-äänestäminen toimii tietoturvallisesti ja helposti.

Yrityksillä ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta tai osaamista suurten etä- tai hybridikokousten suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hybridikokoukset ovat haastavia toteuttaa.

Vaikeuskerroin kasvaa edelleen, kun kokoukseen osallistuu satoja tai jopa tuhansia äänivaltaisia edustajia, joista osa osallistuu etänä ja osa kokouspaikalla. Osallistujien on fyysisestä sijainnistaan riippumatta pystyttävä seuraamaan kokousta ja osallistumaan siihen tasa-arvoisesti.

Striimin videokuvan ja äänentoiston tulee toimia laadukkaasti ja keskeytyksettä. Verkkolähetyksen ohjaaminen on vaativaa, kun puhujat vaihtuvat. Hybridiäänestykset, äänten laskeminen ja tarkastus vaativat omat kommervenkkinsa.

Kaikkea ei kuitenkaan onneksi tarvitse osata ja hallita itse. Yli 50 hybridi- ja etäyhtiökokoustoteutuksen kokemuksella me Votechilla olemme tarvittaessa apunanne kokouksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ensimmäisiä asiakkaiden etä- ja yhtiökokouksia suunnitellessamme 2019 huomasimme nopeasti, ettei tarjolla ollut teknologia vastannut nykypäivän kokousjärjestäjän tai -osallistujan tarpeita. Päätimme kehittää käyttäjäystävällisen ja modernin suomalaisen kokousohjelmiston, jonka avulla jokainen yritys onnistuu helposti modernin yhtiökokouksen järjestämisessä.

Nyt on hybridikokousten aika.

Votechin tarina

Vuonna 2019 järjestimme asiakkaiden etä- ja hybridikokouksia Kasvuraketti Oy:ssä, missä Votechin CTO Rainer Leit työskenteli toimitusjohtajamme Jari Kaiteran kanssa. Hyödynsimme tuolloin yhdysvaltalaista äänestysohjelmistoa kokousten äänestyksissä, mutta huomasimme nopeasti että se ei vastannut nykypäivän tarpeita.

Päätimme kehittää modernin ja helppokäyttöisen äänestysohjelmiston, joka taipuu lähi-, etä- ja hybridikokouksien tarpeisiin.

Saimme syksyllä 2021 mukaan kokeneita sijoittajia – kiitos Ari Kaaro Seligsonista ja Kirsi Suopelto Finanssiala RY:stä, Harri Suopelto Marshfieldistä sekä Tomi Salo, Osakesäästäjistä.

Kesällä 2021 koko etä- ja hybridikokousliiketoimintamme siirtyi Votech Oy:öön.

Se koostuu seitsemän hengen tiimistä, joka rakentaa Votechin liiketoimintaa ja ohjelmistoa. Softakehityspuolelta löytyy Rainerin lisäksi kaksi muuta huippusosaajaa ja me muut hoidamme asiakkuuksia, myyntiä sekä markkinointia!

Referenser

Osa alla olevista referensseistä on kuvattu Kasvuraketti Oy:n asiakkaiden kanssa vuosina 2020 ja 2021. Kasvuraketti Oy:n liiketoiminta, asiakkaat ja asiantuntijat siirtyivät elokuussa 2021 Votechille.

Vilka utmaningar stod ni inför när ni planerade hybridkonferensen?

\”Viime i, kun krona brand, många lista företag sade, till praktik omöjligt organisera möte, där Avsnittpå plats och Avsnitt på distans. Tai såsom, där alla omoms på distans. Me bevisomedelbart bara, till det är helt och hållet möjliga och det handlade om sant flytande.\”

Victor Snellman

Finlands Aktiesparareförening

Tekniken var ett stort problem när vi började organisera det första distansmötet. Den största oron var hur vi skulle kunna täcka alla juridiska frågor med tillräcklig säkerhet. Vi har knappt 170 aktieägare, men mötet gick förvånansvärt bra och smidigt utan några tekniska problem. Jag rekommenderar Growthrakett / Votech som partner för distansmöten.

Sanna Rosnell

Netled Oy

Vi har just avslutat vår första hybridstämma, med några få aktieägare på kontoret i Helsingfors och de flesta online. Före mötet funderade vi på hur allting, till exempel omröstningar, skulle fungera när man har aktieägare i många länder. Inbjudningarna och länkarna till mötet kom i god tid och instruktionerna var riktigt bra. Allt gick som planerat och det fanns stöd här hela tiden. Det kändes som om vi var i goda händer. Problemsituationer hanterades omedelbart. Vi rekommenderar starkt tjänsten till alla som planerar ett hybridmöte eller ett distansmöte.

Riikka Koskenohi

Invesdor Oy

Tilaa NYT yrityksesi etä- tai hybridiyhtiökokous avaimet käteen -palveluna alkaen 2490 €.

Yhtiökokous sujuu avullamme mukavasti niin etänä, kuin hybridinä. Osa osallitujista voi olla läsnä kokouspaikalla ja osa liittyä kokoukseen etäyhteyden avulla. Votech-ohjelmiston avulla toteutat helposti myös erilaiset yhtiökokoukseen liittyvät vaalit ja äänestykset joko hybridinä tai kokonaan etänä. Myös ennakkoäänestys hoituu ongelmitta!

Suurimmat hyödyt:

Minska restid och kostnader (tjänsten betalar sig självt enbart genom minskade resekostnader!)

Fjärrröstning och val på distans möjliggör smidigt beslutsfattande

Beräkningen av resultaten är automatisk, enkel och snabb.

Inga bekymmer med teknik, filmning eller nätverksanslutningar

Kräver inga dyra investeringar i utrustning.

×