Votechin tarina

Efter utbrottet av pandemin 2020, fick våra grundare Rainer Leit och Jari Kaitera flera kontakter från kunder som behövde hjälp med det tekniska genomförandet av fjärrmöten.

Under de exceptionella omständigheterna hjälpte vi dussintals företag och organisationer med att genomföra distans- och hybridmöten och tillhörande omröstningar. Bland våra kunder finns t.ex. Fira, Invesdor, Oceanvolt, Netled, OAJ, Marttorna, Samlingspartiet och Radioamatörförbundet. Utifrån kundernas feedback och önskemål väcktes idén att utveckla ett inhemskt system för distansmöten och röstning som är så enkelt att använda som möjligt, då just hybridmöten kommit för att stanna.

Som ett resultat av produktutvecklingen föddes Votech.

Votech är en mjukvarutjänst utvecklad av Votech Oy för att genomföra fjärr- och hybridmöten och tillhörande röstningar.

Votech betjänar även distans- och hybridmötesarrangörer med färdiga tjänstpaket. Votech grundades 2021 av Jari Kaitera och Rainer Leit.

Syftet var att lansera ett lättanvänt fjärr- och hybridmötessystem som ännu inte fanns tillgängligt.Under pandemin har grundarna hållit många distans- och hybridmöten för Finlands ledande företag, fackföreningar och organisationer och samtidigt märkt, hur svårt det är att hålla distansmöten.

Därför uppkom önskan om att utveckla en bättre lösning för kunderna.

Votechs uppdrag-
”Digitalize your AGM”​

Det enklaste, smidigaste och pålitligaste mötes- och röstningssystemet på marknaden. Votechs mötes- och röstningssystem har utvecklats tillsammans med kunderna. Den gör mötet enklare, snabbare och smidigare. En bra kundupplevelse är vårt A och O för allt och vi vill vara en långsiktig partner för våra kunder.

Votechs vision

Votechs vision är att vara det mest lättanvända mötes- och röstningssystemet på marknaden. Vi arbetar agilt och ligger i framkant av utvecklingen.

Votechs värderingar

Pålitlighet

Ansvar för omgivning och miljö

Ständig utveckling

Kundens behov som utgångspunkt

Smidighet och agilitet

Vårt team

Votech skulle inte finnas utan Votech-teamet. Var och en av Votech-anställda har arbetat hårt för vår mjukvara, från produktutveckling till marknadsföring. Vi vill vara roliga och avslappnade, men framför allt en arbetsplats där allas idéer och tankar beaktas. Samarbete ger framgång!Jari Kaitera

Verkställande direktör

-The Enabler
På Votech ansvarar Jari för företagets operativa verksamhet, arbetar nära kunderna och hanterar investerarrelationer. Jaris professionella intressen inkluderar tillväxtstrategi, B2B-mjukvara och företagsstyrningssystem.‍
Men vad tycker Jari om att göra på fritiden?
Resor, ljudböcker samt god mat och vin
Superkraft:
samla affärer och skapa tillväxt.


Rainer Leit

CTO och arkitekt

-The Hero
Rainer är Votechs chefarkitekt och problemlösare. Det finns inget problem, stort eller litet, som Rainer inte skulle lösa.
Rainers professionella intressen ligger i användarupplevelsen och allt relaterat till det, vare sig det är UX-design eller olika studier relaterade till ämnet. Hur kan man kontinuerligt förbättra användarupplevelsen?
Superkraft:
Ongelmanratkaisu.
Tja, brobyggande och design skulle kanske inte fungera. Åtminstone inte än!

Mika Nikkilä

Affärsutvecklingschef

-The Brains
På Votech är Mika fokuserad på affärsutveckling och kundservice. Hans professionella intressen kombineras med en djupare och bredare förståelse för verksamheten som ständigt siktar på högre kvalitet och servar kunder med attityd och kvalitet.
Så vad gör Mika utanför allt detta utvecklingsarbete?
Mika tillbringar sin fritid med familj och vänner, på gymmet, joggar, reser, går på bio och lyssnar på musik.
Superkraft:
en enorm mängd affärskunskap och en törst efter att lära sig något nytt

Elar Saks

Programmerare

-The Code
Elar arbetar på Votech som Full-Stack dev och utvecklar Votechs röstningssystem. Elars dagar går åt till att utveckla ett interaktivt användargränssnitt samt med olika integrationer och databaser.
Professionella intressen inkluderar omfattande expertis inom kodning; front-end, back-end, databaser. Mer desto roligare!
Elars styrka är att bemästra och se helheter, och hans mål är att en dag bli arkitekt.
Elar ägnar sin fritid åt samma saker som på arbetstid. Man kan till och med säga att Elars arbete är hans sätt att leva.
Ibland joggar han eller går till gymmet.
Superkraft:
Konverterar kaffe till kod

Miia Hiltunen

Markkinointijohtaja I Head of People

-The Heart
Miias position på Votech innehåller marknadsföring och HR. Ett välfungerande team och personalens välmående är särskilt viktiga frågor för Miia, både professionellt och personligt. Dessutom inkluderar Miias yrkesintressen digital marknadsföring (med över 15 års arbetslivserfarenhet!) och om Miia kunde nämna en av branschgururna skulle det vara Neil Patel. För att hitta balans till allt arbete föredrar Miia att tillbringa sin fritid med sina barn. Men glöm inte att resa, särskilt till länder där palmer och värme kan hittas.
Superkraft:
Miias superkraft finns i köket där hon trollar fram läckra måltider och bagerier till sin familj och sina vänner.

Riikka Ikonen

Kundchef

-The Deal
På Votech är Riikka ansvarig för försäljningen, tar hand om de bästa lösningarna för kunderna och förstår allas olika behov. Riikkas professionella intressen inkluderar kontinuerligt lärande och en djupare förståelse för olika affärsmodeller, kulturer och kundorientering.
Riikka tillbringar sin fritid med att resa och med vänner.
Superkraft:
Se den större helheten och förstå kundens behov.

Axel Kaaro

Affärsutvecklare och svenskspråkig kontakt

-The Analyst
Axel arbetar som utvecklingsexpert på Votech och studerar samtidigt finansiell ekonomi på Hanken. Axels intressen är teknik, analys och finansiering. När han hittar tid, gillar Axel att åka slalom, spela tv-spel och njuta av naturen.
Superkraft:
Upptäcka problem innan de blir verkliga problem.

Vilma Valtonen

Projektipäällikkö

-The Explorer
Vilma jobbar på Votech som konsult vid sidan av det egna företagets webbutik. Vilmas professionella styrkor är marknadsföring, teknik och data och att utnyttja det för tillväxt (inga beslut baserat på magkänsla!) På fritiden tycker Vilma om att sporta, resa och spendera timmar på Pinterest.
Superkraft:
Affärsskalning (och memes!)

Du?

-The Magic

Vi rekryterar ständigt.
Du kan skicka en fritt formulerad ansökan till oss på rekry@votech.fi
×