Onko yhtiökokous tulossa? Tarjoa etäosallistumismahdollisuus
ja sitouta omistajia.
Samalla voit promota tulevaa rahoituskierrosta ja tuotteitasi.

Meillä on kokemus yli 50 onnistuneen etä- ja hybridimallisen yhtiö- ja vuosikokouksen järjestämisestä.. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Netled Oy Invesdor, VEO, Rakennusyhtiö Fira, Osakesäästäjät, Oceanvolt, Marttaliitto, OAJ, Kokoomus, Psoriasisliitto ja Vanhustentyön Keskusliitto.

Yhtiökokoukset ovat viimeisen parin vuoden aikana kokeneet suuren muutoksen. Digitaalisuus on tullut osaksi kokouksia. Pandemian takia säädetyn poikkeuslain jälkeen myös osakeyhtiölaki muuttuu keväällä ja sallii jatkossa myös etä- ja hybridikokoukset. Yrityksesi tavoittaa näin verkossa isomman määrän osakkeenomistajia sekä markkinoi heille tuotteitaan ja tulevia rahoituskierroksia.

Vaikka toteuttaisit yhtiökokouksesi perinteisenä lähikokouksena, kannattaa silti päivittää työkalut. Esimerkiksi kokoukseen rekisteröityminen, kokouksen seuraaminen ja mahdolliset vaalit ja äänestykset hoituvat helposti ja nopeasti digitaalisten työkalujen avulla. Säästät aikaa, rahaa ja harmaita hiuksia. Erityisesti jos osakkaita on enemmän kuin kymmenen.

Anna meidän auttaa. Suunnitellaan kokouksesi yhdessä. Se ei maksa mitään!
Buukkaa alta yhtiökokouksesi suunnitelupalaveri.

Katso alta video. Siinä toimitusjohtajamme Jari Kaitera kertoo etä- ja hybridikokousten neljästä keskeisestä hyödystä yrityksille ja osallistujille.
Videon alta löydät testin, jolla mittaat kuinka hyvin sinulta onnistuisi modernin etä- tai hybridikokouksen toteuttaminen.

Testaa alta yhtiökokousosaamisesi!
Saat arvion kuinka hyvin etä-tai hybridiyhtiökokouksen järjestäminen onnistuisi sinulta.

Millainen on moderni yhtiökokous

Osakkeenomistajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä mahdollisuuteen osallistua yhtiö- ja vuosikokouksiin myös etänä. Etä- ja hybridikokousten hyödyt ovat pandemia-aikana vakuuttaneet kokousten järjestäjät ja osallistujat.

Myös Suomen oikeusministeriö tunnusti tämän ja osakeyhtiölakiin valmisteltiin muutoksia, jotka ovat tulossa eduskuntaan loppukeväästä 2022.

Huhtikuussa 2021 Kauppalehdessä julkaistiin aiheesta artikkeli, jossa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoi, kuinka monet isot yhtiöt eivät halunneet olla ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön uusia kokousmetodeja.

Teknologia etäyhtiökokouksiin oli jo olemassa, mutta sitä ei kuulemma ollut testattu tarpeeksi. Etä- ja hybriditoteutukset monissa yrityksissä epäilyttivät siis vielä viime vuonna.

Nyt vuosi eteenpäin, hybridi- ja etäyhtiökokouksista on kertynyt paljon kokemuksia. Teknologia on myös kehittynyt, ja kokouksiin rekisteröityminen pankkitunnistuksella sekä etä-äänestäminen toimii tietoturvallisesti ja helposti.

Yrityksillä ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta tai osaamista suurten etä- tai hybridikokousten suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hybridikokoukset ovat haastavia toteuttaa.

Vaikeuskerroin kasvaa edelleen, kun kokoukseen osallistuu satoja tai jopa tuhansia äänivaltaisia edustajia, joista osa osallistuu etänä ja osa kokouspaikalla. Osallistujien on fyysisestä sijainnistaan riippumatta pystyttävä seuraamaan kokousta ja osallistumaan siihen tasa-arvoisesti.

Striimin videokuvan ja äänentoiston tulee toimia laadukkaasti ja keskeytyksettä. Verkkolähetyksen ohjaaminen on vaativaa, kun puhujat vaihtuvat. Hybridiäänestykset, äänten laskeminen ja tarkastus vaativat omat kommervenkkinsa.

Kaikkea ei kuitenkaan onneksi tarvitse osata ja hallita itse. Yli 50 hybridi- ja etäyhtiökokoustoteutuksen kokemuksella me Votechilla olemme tarvittaessa apunanne kokouksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ensimmäisiä asiakkaiden etä- ja yhtiökokouksia suunnitellessamme 2019 huomasimme nopeasti, ettei tarjolla ollut teknologia vastannut nykypäivän kokousjärjestäjän tai -osallistujan tarpeita. Päätimme kehittää käyttäjäystävällisen ja modernin suomalaisen kokousohjelmiston, jonka avulla jokainen yritys onnistuu helposti modernin yhtiökokouksen järjestämisessä.

Nyt on hybridikokousten aika. Tarjoamme yrityksellesi modernin, erittäin helppokäyttöisen digitaalisen työkalun lähi-, etä- ja hybridikokouksen osallistujien rekisteröitymiseen, kokoukseen osallistumiseen sekä ennakko- ja reaaliaikaiseen äänestämiseen.

Votechin tarina

Vuonna 2019 järjestimme asiakkaiden etä- ja hybridikokouksia Kasvuraketti Oy:ssä, missä Votechin CTO Rainer Leit työskenteli toimitusjohtajamme Jari Kaiteran kanssa. Hyödynsimme tuolloin yhdysvaltalaista äänestysohjelmistoa kokousten äänestyksissä, mutta huomasimme nopeasti että se ei vastannut nykypäivän tarpeita.

Päätimme kehittää modernin ja helppokäyttöisen äänestysohjelmiston, joka taipuu lähi-, etä- ja hybridikokouksien tarpeisiin.

Saimme syksyllä 2021 mukaan kokeneita sijoittajia – kiitos Ari Kaaro Seligsonista ja Kirsi Suopelto Finanssiala RY:stä, Harri Suopelto Marshfieldistä sekä Tomi Salo, Osakesäästäjistä.

Kesällä 2021 koko etä- ja hybridikokousliiketoimintamme siirtyi Votech Oy:öön.

Nyt kymmenen hengen tiimiimme, palvelee asiakkaita sekä rakentaa Votech -ohjelmistoa.

Referenssit

Osa alla olevista referensseistä on kuvattu Kasvuraketti Oy:n asiakkaiden kanssa vuosina 2020 ja 2021. Kasvuraketti Oy:n liiketoiminta, asiakkaat ja asiantuntijat siirtyivät elokuussa 2021 Votechille.

Mitä haasteita teillä oli hybridikokousta suunnitellessanne?

\”Viime vuonna, kun korona tuli, moni listayhtiö sanoi, että on käytännössä mahdotonta järjestää kokousta, jossa osa on paikalla ja osa etänä. Tai sellaista, jossa kaikki ovat etänä. Me todistimme juuri, että se on täysin mahdollista ja se toimi tosi sujuvasti.\”

Victor Snellman

Suomen Osakesäästäjät ry

Tekniikkaan liittyvät asiat huolestuttivat kovasti, kun lähdimme järjestämään ensimmäistä etäyhtiökokousta. Isoin huolenaihe oli, miten saamme kaikki lakisääteiset asiat huomioitua riittävällä varmuudella. Meillä on hieman alle 170 osakasta, mutta kokous meni yllättävän hyvin ja sujuvasti ilman teknisiä ongelmia. Suosittelen Kasvurakettia / Votechia kumppaniksi etäkokousten toteuttamiseen.

Sanna Rosnell

Netled Oy

Lopettelimme juuri ensimmäisen hybridimallisen yhtiökokouksemme, jossa muutamia osakkaita oli Helsingin toimistolla ja suurin osa verkossa. Ennen kokousta mietimme miten kaikki asiat, esimerkiksi äänestykset, toimisivat, kun osakkaita on monessa maassa. Kutsut ja linkit kokoukseen tulivat hyvissä ajoin ja ohjeet olivat todella hyvät. Kaikki sujui, kuten suunniteltiin ja täällä oli tuki koko ajan paikalla. Oli sellainen olo, että olemme hyvissä käsissä. Ongelmatilanteet tuli hoidettua heti. Suosittelemme lämpimästi palveluita kaikille, jotka suunnittelevat hybridi- tai etäkokousta.

Riikka Koskenohi

Invesdor Oy

Tilaa NYT yrityksesi yhtiökokous avaimet käteen -palveluna alkaen 2490 €.

Yhtiökokous sujuu avullamme mukavasti niin lähi-, etä- kuin hybridimallisena. Osa osallitujista voi olla läsnä kokouspaikalla ja osa liittyä kokoukseen etäyhteyden avulla. Votech-ohjelmiston avulla toteutat helposti myös erilaiset yhtiökokoukseen liittyvät vaalit ja äänestykset joko hybridinä tai kokonaan etänä. Myös ennakkoäänestys hoituu ongelmitta!

Suurimmat hyödyt:

Vähentää matkustusaikaa ja -kuluja (palvelu maksaa itsensä takaisin jo matkakustannusten säästöllä!)

Etä-äänestykset ja -vaalit mahdollistavat lainvoimaisen päätöksenteon

Tulosten laskenta on automaattista, helppoa ja nopeaa

Ei huolta tekniikasta, kuvauksesta tai verkkoyhteyksistä

Ei vaadi kalliita kalustoinvestointeja

Olisiko aika päivittää yrityksenne tapa järjestää yhtiökokous osakkeenomistajille? Hyödynnä digalisaation hyötyjä! Se on nyt helppoa. Me hoidamme suunnittelun ja tekniikan puolestanne.

Julkaisimme uuden oppaan yhtiökokousjärjestäjille.
Täytä yhteystietosi, lähetämme sen sähköpostiisi

 

Opas on suunniteltu yrityksille, jotka toteuttavat etä- ja hybridikokouksia. Siinä käymme läpi tärkeimmät vinkit, joiden avulla toteutat organisaatiosi yhtiökokouksen etänä tai hybridinä onnistuneesti.

Sisältö:

Oikeanlaisen kokouspaikan valinta

Riittävän nopean nettiyhteyden varmistaminen

Tapahtuman kuvaus ja striimaus, kalusto- ja ohjelmistosuositukset

Näin toteutat onnistuneet etävaalit ja äänestykset

Kokouksen toimihenkilöiden ja osallistujien tuki

×